Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Polévky a předkrmy > Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Carpaccio z pečené červené řepy si nejlépe vychutnáme od listopadu do března, kdy mají řepy sezónu a jsou nejchutnější. Společně s žitným anebo celozrnným pečivem můžeme tento salát servírovat jako lehký jediný chod pro 2 osoby, ale také jako chutný a zdravý předkrm anebo druhý chod pro 3-4 osoby.  


Salát je ochucen klasickou vinaigrette a červenou cibulí, která se pro svou jemnou chuť skvěle hodí do salátů. Sýr s bílou plísní (brie, camembert, hermelín) nádherně salát kompletuje. K červené řepě se nejlépe hodí sýr kozí, ale ovčí anebo kravský bude skvělý také. 


Z čerstvých bylinek má červená řepa nejraději kopr (it. aneto), fenykl obecný (it. finocchio selvatico) a estragon (it. dragoncello). 


Carpaccio z červené řepy

Carpaccio di barbabietole rosse

Polévky a předkrmy


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 45 min 1 min

Cena:

Ingredience pro osoby

2 ksČervená řepa (150 g)
120 grSýr s bílou plísní (kozí, ovčí, kravský)
1/2 ksČervená cibule
p.p.Mořská sůl hrubá
Vinaigrette
3 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
1/2 lžičkyHořčice
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 362

Užitečné potřeby


Alobal Kráječ na zeleninu anebo nůž Latexové rukavice (dobrovolné)

Postup

1.
2 menší řepy po 150 gramech jedna

Řepu zbavíme listů a kořenů. Pod tekoucí vodou ji důkladně kartáčkem vydrhneme...

2.
hrubá sůl podle potřeby

Přidáme špetku hrubé soli a řepu zabalíme, každou zvlášť, do alobalu...

3.

Pečeme ve ventilované troubě na 200 °C po dobu 45 minut. Po uplynuté době vidličkou zkusíme, zdali je řepa měkká, v opačném případě pokračujeme v pečení dalších 10 minut...

4.
1/2 ks červené cibule

Mezitím oloupeme cibuli, rozkrojíme napůl a kráječem nakrájíme najemno...

5.
3 lžíce oleje
1 lžíce vinného octu
1/2 čajové lžičky hořčice
sůl podle potřeby
špetka pepře

Připravíme vinaigrette: olej, ocet a hořčici vložíme do sklenice s víkem, přidáme 2 špetky soli, čerstvě mletý pepř a dobře protřepeme, tak abychom získali emulzi...

6.

Upečenou řepu necháme vychladnout, poté ji nožíkem oloupeme. Řepa silně barví, ruce si můžeme ochránit rukavicemi...

7.

Kráječem anebo nožem nakrájíme řepu na plátky 1 mm tlusté...

8.
120 g sýru
pár snítek kopru

Plátky řepy poskládáme na talíř, přidáme cibuli, najemno nakrájený sýr, ozdobíme koprem, zakapeme vinaigrette a podáváme s žitným anebo celozrnným pečivem.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
9
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek