Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Pstruh na červeném víně se šalotkou

Pstruh na červeném víně se šalotkou

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

K přípravě dnešního receptu jsem čerpala inspiraci z piemontské kulinární tradice, kde je pstruh často kombinován s červeným vínem. Dvě ingredience, které neodlučně patří k tomuto krásnému regionu (hlavní město Turín). 

Piemontské hory, bohaté na floru a faunu, se svými potoky a malými jezery, představují ideální a nekontaminovaný habitat pro sladkovodní ryby

Co říct o piemontských červených vínech: Barbera, Barolo, Dolcetto, Nebbiolo?!! Řadí se, bezpochyby, mezi nejlepší italská vína a má nejoblíbenější. Ochutnejte bílé víno Arneis Blangè (Ceretto) anebo červené Nebbiolo Langhe Doc!!! Jsou neuvěřitelná. 

Piemontská kuchyně, i přesto, že je silně ovlivněna kuchyní francouzskou, srdcem a duší pochází ze skromné vesnické tradice. Kuchyně chudá, vázaná na svá pole a pastviny a jejich plody. Piemont uzavřený mezi Alpami a Apeniny, nebyl totiž nikdy centrem velkých komerčních obchodů. Jednoduchá jídla, avšak plná elegantnosti a rafinovanosti: to je piemontská kuchyně. Podobně jako náš dnešní recept. 

Dotek svěžesti dají našemu pokrmu dvě čerstvé bylinky – petržel a tymián – bylinky, které se nádherně kombinují s jemným masem bílých ryb. Sušené bylinky, na druhou stranu, se svým intenzivním aroma, propůjčí rybám zcela novou a unikátní tvář. Má oblíbená „Bylinková směs“ od českého výrobce koření www.fitkoření.cz je pro tento recept perfektní! V kombinaci s bazalkou, oreganem, medvědím česnekem, kmínem a libečkem propůjčí pstruhovi nádhernou vůni a lahodnou chuť. Malá špetka této směsi je vyloženým koncentrátem chutě a zdraví.




Pstruh na červeném víně se šalotkou

Trota al vino rosso con scalogno

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 20 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

2 ksPstruh čerstvý 500 gr
250 mlČervené víno suché (Barbera)
150 grŠalotka
4 snítkyTymián
svazekPetrželka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 283

Užitečné potřeby


Široká pánev s poklicí Filetovací nůž na ryby Pinzeta na rybí kosti

Postup

1.
2 pstruhy 500 g

Pstruha naporcujeme a připravíme filety. Zde najdete detailní návod, jak celé ryby čistit a filetovat...

2.

Rybí pinzetou filety zbavíme kostí...

3.

Odstraníme také kůži: na užším konci maso nařízneme, abychom ho oddělili od kůže...

4.

Kůži pevně uchopíme a tahem oddělíme maso. Filety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...

5.
150 g šalotky

Šalotku oloupeme a nakrájíme na měsíčky...

6.
4 snítky tymiánu
svazek petrželky

Bylinky omyjeme a osušíme. Odstraníme stonky a lístky nasekáme nadrobno...

7.
1 slabá lžíce bylinkové směsi

Čerstvé bylinky můžeme nahradit Bylinkovou směsí, která dá pokrmu zcela unikátní chuť...

8.
2 lžíce oleje

Na široké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a krátce orestujeme...

9.
150 ml červeného vína

Přilijeme víno, přidáme sekané bylinky, špetku soli a čerstvě mletý pepř. Přivedeme k varu, překryjeme pokličkou a vaříme na velmi nízkém ohni 10 minut...

10.
sůl

Filety opatrně položíme na šalotku, jemně osolíme, překryjeme pokličkou a na velmi nízkém ohni vaříme dalších 6 minut...

11.

Odkryjeme a pokud je třeba, na prudším ohni necháme omáčku mírně zredukovat...

12.

Filety servírujeme se šalotkou a se svou omáčkou. Podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme podávat zeleninu vařenou na páře (brambory, mrkev, celer kořen), krátce orestovanou na olivovém oleji. 

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
1
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek