Úvod > Ryby > Pstruh na červeném víně se šalotkou
Pstruh na červeném víně se šalotkou
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
K přípravě dnešního receptu jsem čerpala inspiraci z piemontské kulinární tradice, kde je pstruh často kombinován s červeným vínem. Dvě ingredience, které neodlučně patří k tomuto krásnému regionu (hlavní město Turín).
Piemontské hory, bohaté na floru a faunu, se svými potoky a malými jezery, představují ideální a nekontaminovaný habitat pro sladkovodní ryby.
Co říct o piemontských červených vínech: Barbera, Barolo, Dolcetto, Nebbiolo?!! Řadí se, bezpochyby, mezi nejlepší italská vína a má nejoblíbenější. Ochutnejte bílé víno Arneis Blangè (Ceretto) anebo červené Nebbiolo Langhe Doc!!! Jsou neuvěřitelná.
Piemontská kuchyně, i přesto, že je silně ovlivněna kuchyní francouzskou, srdcem a duší pochází ze skromné vesnické tradice. Kuchyně chudá, vázaná na svá pole a pastviny a jejich plody. Piemont uzavřený mezi Alpami a Apeniny, nebyl totiž nikdy centrem velkých komerčních obchodů. Jednoduchá jídla, avšak plná elegantnosti a rafinovanosti: to je piemontská kuchyně. Podobně jako náš dnešní recept.
Dotek svěžesti dají našemu pokrmu dvě čerstvé bylinky – petržel a tymián – bylinky, které se nádherně kombinují s jemným masem bílých ryb. Sušené bylinky, na druhou stranu, se svým intenzivním aroma, propůjčí rybám zcela novou a unikátní tvář. Má oblíbená „Bylinková směs“ od českého výrobce koření www.fitkoření.cz je pro tento recept perfektní! V kombinaci s bazalkou, oreganem, medvědím česnekem, kmínem a libečkem propůjčí pstruhovi nádhernou vůni a lahodnou chuť. Malá špetka této směsi je vyloženým koncentrátem chutě a zdraví.