Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Zelenina a brambory > Chřest, prosciutto crudo a celozrnný crumble s vůní pomeranče

Chřest, prosciutto crudo a celozrnný crumble s vůní pomeranče

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Chřest, prosciutto crudo a celozrnný crumble s vůní pomeranče

Asparagi, prosciutto crudo e crumble integrale al profumo di arancia

Zelenina a brambory


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 35 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

600 grZelený chřest
100 grProsciutto crudo
3 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
Crumble
60 grCelozrnná mouka
50 grMáslo
20 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
1 ksPomeranč BIO (kůra)
špetkaSůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 330

Užitečné potřeby


Parní hrnec (dobrovolný) Pečicí papír Gratinovací misky (nebo zapékací mísa)

Postup

1.
60 g mouky
50 g másla
20 g parmazánu
špetka soli
kůra z 1 pomeranče

Mouku a špetku soli vložíme do misky. Přidáme jemně nastrouhaný parmazán a studené máslo nakrájené na kostičky. Přidáme také strouhanou kůru, jen tu oranžovou část. Necháme vše prozatím stranou...

2.
600 g chřestu

Chřest opatrně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Odřízneme dřevnaté konce...

3.

Výhonky oloupeme škrabkou (existují i speciální škrabky na chřest); velmi mladý a tenký zelený chřest není nutné loupat vůbec, ostatní oloupeme zhruba od poloviny délky, směrem od špičky dolů...

4.

Chřest uvaříme na páře anebo v osolené vodě (zde se můžete podívat jak se chřest vaří). Chřest střední velikosti vaříme zhruba 8–10 minut. Můžeme do něj píchnout vidličkou, chřest by měl být měkký, ale celistvý a lehce křupavý...

5.

Připravíme těsto na crumble: prsty rozmělníme nejprve máslo s parmazánem...

6.

Poté drolíme s moukou, jako kdybychom počítali peníze. Pracujeme krátce, aby se máslo příliš neohřálo...

7.

Drobenku rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v dobře předehřáté ventilované troubě na 180 °C po dobu 15 minut...

8.
100 g šunky

Gratinovací talíř jemně přetřeme olejem. Přidáme chřest a šunku...

9.
3 lžíce oleje
sůl podle potřeby

Zakapeme olejem a jemně osolíme (není třeba, pokud jsme chřest vařili v osolené vodě)....

10.

Nakonec posypeme drobenkou a pečeme dalších 10 minut ve statické troubě na 180 °C. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
0
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek