Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dezert > Jogurtový krém s mangem

Jogurtový krém s mangem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Lahodný letní dezert, zdravý a svěží, pro dospělé a pro děti. Omáčku z manga můžeme obměňovat jiným ovocem, například jahodami, malinami, kiwi anebo ananasem. Med, který se výborně hodí k řeckému jogurtu, a sladká chuť zralého manga (na dotek měkké) společně vytvářejí sladkou kombinaci bez nutnosti přidání cukru, což je výhoda k nezahození. 

Příprava nezabere více jak 10 minut. Jogurt se zjemní sýrem mascarpone a společně pak s rozmixovaným mangem a medem tvoří naše pohárky. Pár hodin v lednici postačí k tomu, abychom získali krásně osvěžující dezert.


Jogurtový krém s mangem

Crema di yoghurt con mango

Dezert


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 0 min 2 hod

Cena:

Ingredience pro osoby

1 ksMango
350 grŘecký jogurt
120 grMascarpone
4 lžíceMed
4 lístkyMáta (na ozdobení)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 322

Užitečné potřeby


Ruční šlehač Ponorný mixér

Zajímavost


Tajemné schopnosti manga

Svěží, lahodné, výživné, ale také léčivé. Mango je vítaným letním ovocem se zvláštní chutí, která připomíná mix mezi broskví, pomerančem a ananasem. Je velmi bohaté na vitaminy A a C, a tím napomáhá chránit organismus, především dýchací soustavu a průdušky. Díky svým minerálním látkám (draslík, síra a hořčík) má pro náš organismu povzbuzující, očišťující a antiage účinek.

Postup

1.
350 gr řeckého jogurtu
120 gr mascarpone

Mascarpone dáme do mísy, přidáme jogurt a krátce rozšleháme...

2.

Misku zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice...

3.
1 mango

Mezitím si připravíme mango: důkladně ho omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňský papírem a oloupeme...

4.

Podélně mango nakrájíme na tenké plátky, dokud nám to ořech dovolí...

5.

Mango točíme a pokračujeme v krájení...

6.

Ponorným mixerem plátky rozmixujeme na jemné pyré. Necháme si 2 plátky bokem na ozdobení...

7.
4 lžíce medu

Připravíme si pohárky a dno každého z nich pokryjeme lžíci medu...

8.

Přidáme krém z jogurtu a mascarpone...

9.

Přidáme pyré z manga...

10.
máta

Nakonec dezert ozdobíme plátkem manga a  pár lístky máty. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
25
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek