Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Rýže a obiloviny > Kroupový salát s rajčátky a balkánským sýrem

Kroupový salát s rajčátky a balkánským sýrem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Kroupy, nejstarší obilnina na světě, patří neodlučně do středozemní stravy. V posledních letech jejich konzumace dokonce rapidně vzrostla, a to je vzhledem k pozitivním účinkům pro naše zdraví bezpochyby pozitivním faktem. V kuchyni jsou kroupy velmi všestranné: oblíbené jsou především v letních salátech, ale hodí se také do polévek a zeleninových krémů, k přípravě rizota, karbanátků anebo hamburgeru.

Kroupový salát s rajčátky a balkánským sýrem

Insalata di orzo, feta e pomodorini

Rýže a obiloviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 40 min 30 min

Cena:

Ingredience pro osoby

280 grJečné kroupy (střední nebo velké)
300 grCherry rajčátka
200 grSýr Feta
4 lžíceOlivový olej extra panenský
5 lístkůČerstvá bazalka
p.p.Sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 460

Užitečné potřeby


Salátová mísa Tlakový hrnec (dobrovolný)

Zajímavost


Zařaďte kroupy to pravidelného jídelníčku

Ječné kroupy patří mezi zdraví velmi prospěšné obilniny a nízké procento kontraindikací dělá z této potraviny toho pravého kandidáta pro zařazení do pravidelného jídelníčku. Ale důvodem, proč se kroupy řadí mezi zdraví blahodárné potraviny, je především přítomnost mnoha minerálních látek, hořčík, fosfor, draslík, železo, vápník, zinek a křemík, a vitaminů, především skupiny B a E. Více se o kroupách, jejich druzích a blahodárných účincích dozvíte v tomto krátkém článku.

Postup

1.
280 gr krup

Pokud to výrobce doporučuje, kroupy nejprve namočíme...

2.
sůl

Kroupy scedíme, vložíme je do hrnce, přilijeme studenou vodu, osolíme a vaříme dle návodu výrobce. V tlakovém hrnci jsou kroupy uvařeny za polovinu času...

3.
300 gr rajčátek

Mezitím si připravíme rajčátka. Důkladně je omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a rozkrojíme napůl anebo na čtvrtky podle velikosti...

4.
200 gr sýru

Sýr nakrájíme na kostičky...

5.
5 lístků bazalky

Bazalku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme...

6.

Uvařené kroupy scedíme a rozložíme na plech, aby schládly a osušily se...

7.
4 lžíce oleje

Zchladlé kroupy dáme do salátové mísy, přidáme rajčátka, sýr, bazalku a olej...

8.
sůl

Dosolíme podle chuti a důkladně promícháme. Podáváme chladné.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
10
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek