| 500 gr | Chléb (starší) |
|---|---|
| 500 gr | Kapusta |
| 300 gr | Tvrdý sýr (gruyér, fontina, ementál) |
| 1500 ml | Hovězí vývar |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 30 min | 30 min | 10 min |
Cena
1.
Nejprve si připravíme dobrý domácí vývar. Zde si můžete vybrat jeden z vývarů ItalskéKuchyně: hovězí vývar, masový vývar, slepičí (kuřecí) vývar. Vývar udržujeme stále horký...
2.
Očistíme kapustu: odstraníme vnější listy a oddělíme ostatní...
3.
Listy spaříme minutu ve vroucí osolené vodě a dáme bokem...
4.
Chléb nakrájíme na plátky, zakapeme olivovým olejem a opečeme po obou stranách v troubě pod grilem...
5.
Sýr nakrájíme na plátky...
6.
Zapékací mísu vyložíme nejprve kapustou...
7.
Přidáme opečený chléb...
8.
A nakonec proložíme sýrem. Takto pokračujeme až do vypotřebení surovin, jako poslední vrstvu necháme sýr...
9.
Zcela zalijeme horkým vývarem...
10.
Dáme zapéct do trouby na 180° C na 30 minut. Necháme 5 minut odpočinout a servírujeme. Podle vlastní chuti přilijeme vývar, který nám zbyl.