Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Blog > Smetanovo-čokoládový Valentýnský dort

Smetanovo-čokoládový Valentýnský dort

Video recept

Původní recept v italštině z blogu "Fatto in casa da benedetta" 



Recept z videa: 

Korpus:

4 vejce 

150 g krupicového cukru 

120 g hladké mouky 

30 g hořkého kakaa 

½ sáčku kypřicího prášku do pečiva (pozn. 8 g) 


Krém:

500 ml oslazené smetany ke šlehání 

100 g kondenzovaného mléka

Kávový rozvar (káva naředěná vodou) 

Nasekaná hořká čokoláda 


Vejce našleháme do objemné pěny, přidáme cukr, mouku, kakao a půl sáčku do pečiva. Těsto vlijeme na čtvercový plech o rozměru 35x35 cm a pečeme ve statické troubě na 180 °C po dobu 10-15 minut. Upečený korpus vyndáme z plechu a necháme vychladnout. 

Připravíme si šablony, zde si je můžete stáhnout. Pokud máte plech jiného rozměru, zde si můžete přepočítat množství.

Nožíkem vyřízneme korpus podle šablony: dvě velká srdce a dvě malá. Zbylé těsto rozdrobíme. 

Smetanu vyšleháme dotuha, poté přidáme kondenzované mléko. Pokud nemáme kondenzované mléko, můžete ho nahradit medem.

Uvaříme kávu a malinko ji naředíme vodou.

Jedno velké srdce položíme na tác a štětečkem ho navlhčíme rozvarem. Naplníme krémem a posypeme nasekanou čokoládou. Takto pokračujeme i se zbývajícími srdci. Krém naneseme i na okraje dortu. Ozdobíme drobenkou a za pomocí cukrářského šáčku i zbylým krémem.

Krásného Valentýna!

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek