Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Kuřecí steak na bylinkách

Kuřecí steak na bylinkách

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

K přípravě tohoto pokrmu potřebujeme jen pár ingrediencí.  Ty však stačí k tomu, abychom připravili mistrovská kuřecí prsa, a regola d’arte, jak se říká. Díky své rychlé úpravě se skvěle hodí k přípravě rychlé večeře přes týden, kdy chodíme do práce. Prsní řízek nakrájíme na plátky, posypeme bylinkami a obalíme v mouce. Osmahneme jej na másle, zakapeme citrónem a večeře je za 10 minut hotová.



Kuřecí steak na bylinkách

Petto di pollo alle erbe

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 4 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

800 grKuřecí prsa
50 grMouka
0,5 ksCitrón
2 snítkyRozmarýn
5 lístkůŠalvěj
30 grMáslo
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 368

Užitečné potřeby


Teflonová pánev Palička na maso

Zajímavost


Kuřecí maso pro a proti

Kuřecí maso je považováno za jedno z nejzdravějších a nejméně tučných mas, ale toto tvrzení je pravdivé jen částečně. Kuře, tak jako ostatní masa, obsahuje velmi kvalitní bílkoviny, našemu tělu nezbytné. Z pohledu minerálních látek a vitaminů, však nepatří kuřecí maso mezi ty nejcennější masa. Oproti jiným masům, zejména hovězímu, není kuřecí maso bohaté na železo. Není tedy maso jako maso, a proto je velmi důležité, aby náš jídelníček byl různorodý a obsahoval jak kuřecí maso, pro svůj nízký obsah tuku, tak hovězí a vepřové, pro jejich vysoký obsah minerálních látek a vitaminů. Pokračování článku naleznete zde.

Postup

1.
800 gr kuřecího masa

Začneme přípravou masa. Vždy je lepší, nechat maso alespoň půl hodiny při pokojové teplotě aklimatizovat. Kuřecí prsa rozkrojíme na půl, odstraníme kosti, kůži a přebytečné blány...

2.

Ostrým nožem pak podélně kuře nakrájíme tak, abychom získali plátky asi půl centimetru široké. Většinou z jedné půlky prsou, získáme 2 steaky...

3.

Steak vložíme mezi dva pláty pečicího papíru a plochou paličkou na maso lehce naklepeme, abychom  zarovnali velikost. Neklepeme ostrou hranou...

4.
2 snítky rozmarýnu
5 lístků šalvěje

Rozmarýn a šalvěj důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...

5.

Snítky rozmarýnu oddělíme od stonku...

6.

Poté bylinky nasekáme nadrobno...

7.
Sůl podle potřeby

Steaky lehce osolíme a posypeme bylinkami, které lehce vmasírujeme do masa...

8.
50 gr mouky

Obalíme v mouce...

9.
30 gr másla
2 lžíce oleje

Dobře rozehřejeme teflonovou pánev, rozpustíme na ní máslo s olejem a plátky na středně vysokém ohni orestujeme dozlatova po dobu 1,5–2 minut...

10.
0,5 citrónu

Minutu před koncem zakapeme citrónem a ihned podáváme.

Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat čerstvý salát, brambory, vařenou zeleninu anebo pečivo.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
31
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek