Kuřecí steak na bylinkách

Ingredience pro 4 osoby

800 grKuřecí prsa
50 grMouka
0,5 ksCitrón
2 snítkyRozmarýn
5 lístkůŠalvěj
30 grMáslo
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 4 min 0 min

Cena


1.
800 gr kuřecího masa

Začneme přípravou masa. Vždy je lepší, nechat maso alespoň půl hodiny při pokojové teplotě aklimatizovat. Kuřecí prsa rozkrojíme na půl, odstraníme kosti, kůži a přebytečné blány...

2.

Ostrým nožem pak podélně kuře nakrájíme tak, abychom získali plátky asi půl centimetru široké. Většinou z jedné půlky prsou, získáme 2 steaky...

3.

Steak vložíme mezi dva pláty pečicího papíru a plochou paličkou na maso lehce naklepeme, abychom  zarovnali velikost. Neklepeme ostrou hranou...

4.
2 snítky rozmarýnu
5 lístků šalvěje

Rozmarýn a šalvěj důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...

5.

Snítky rozmarýnu oddělíme od stonku...

6.

Poté bylinky nasekáme nadrobno...

7.
Sůl podle potřeby

Steaky lehce osolíme a posypeme bylinkami, které lehce vmasírujeme do masa...

8.
50 gr mouky

Obalíme v mouce...

9.
30 gr másla
2 lžíce oleje

Dobře rozehřejeme teflonovou pánev, rozpustíme na ní máslo s olejem a plátky na středně vysokém ohni orestujeme dozlatova po dobu 1,5–2 minut...

10.
0,5 citrónu

Minutu před koncem zakapeme citrónem a ihned podáváme.

Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat čerstvý salát, brambory, vařenou zeleninu anebo pečivo.