| 500 gr | Kuřecí prsa |
|---|---|
| 100 ml | Bílé víno suché |
| 50 gr | Přepuštěné máslo (olivový olej extra panenský) |
| 40 gr | Hladká mouka |
| svazek | Petrželka |
| p.p. | Mořská sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Prso důkladně osušíme kuchyňským papírem. Maso zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
2.
Prsa rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na 2–3 plátky podle velikosti masa...
3.
Plátky nakrájíme na nudličky...
4.
Nudličky jemně obalíme v mouce a přebytečnou mouku dobře odklepeme...
5.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo (recept) anebo olej. Jakmile je tuk dobře rozehřátý, přidáme nudličky...
6.
Na prudkém ohni orestujeme nudličky dozlatova...
7.
Část tuku slijeme, přilijeme víno a na prudkém ohni ho necháme částečně odpařit, zhruba jeho 2/3...
8.
Snížíme oheň, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a necháme na ohni ještě minutu. Jako vhodnou přílohu můžeme podávat vařenou či grilovanou zeleninu, brambory anebo čerstvý salát s pečivem.