Klížka po milánsku

Ingredience pro 4 osoby

Ossobuco
1 kgOssobuco
1000 mlHovězí vývar
1 ksCibule
40 grHladká mouka
200 mlBílé víno suché
50 grMáslo
3 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
Gremoláta
1 ksCitrón
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 105 min 0 min

Cena


1.
1000 ml hovězího vývaru

Nejprve si připravíme vývar, recept naleznete zde. Při přípravě hotového vývaru se držíme pokynů výrobce. Vývar udržujeme stále horký...

2.
1 cibule

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno...

3.
50 gr másla
3 lžíce oleje

V široké pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cibuli a dusíme na mírném ohni 10–15 minut...

4.
1000 gr ossibuchi

Mezitím si připravíme ossibuchi: nůžkami nastřihneme membránu, tím předejdeme tomu, aby se nám plátky během vaření deformovaly...

5.
40 gr hladké mouky

Nyní maso obalíme po obou stranách v mouce...

6.

Přidáme ossibuchi k cibulce, zvedneme oheň a orestujeme po obou stranách dozlatova...

7.
200 ml bílého vína

Podlijeme vínem a necháme zcela vypařit...

8.

Přidáme pár naběraček vývaru, překryjeme pokličkou (necháme malou škvírku odkrytou) a necháme mírně bublat asi hodinu a půl. Čas od času pohneme pánví kolébavým pohybem, aby se nám ossibuchi nepřichytly k pánvi a přidáváme podle potřeby vývar...

9.
1 citrón
1 stroužek česneku
svazek petrželky

Mezitím si připravím „gremolátu“: petrželku důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Lístky nasekáme najemno. Citron omyjeme a nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme...

10.

Petrželku, citronovou kůru a česnek promícháme a přidáme 5 minut před koncem vaření k masu. 

Ossobuco servírujeme horké s vlastní šťávou. Podáváme se šafránovým rizotempolentou anebo s chlebem.