Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Jak na to > Jak nakrájet maso na roládu

Jak nakrájet maso na roládu

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Základem každé plněné rolády je tenký a široký plát masa, který se dnes naučíme připravit. Jeho příprava není složitá, ale dlouhý ostrý nůž a hezký kus masa jsou podmínkou. Důvěrný řezník, který nejlépe ví, jak na to, nám může operaci usnadnit a maso připravit. Já sama, ve většině případů, tímto pohodlím nepohrdnu. 

Pokud nemáte s touto operací zkušenosti, dbejte zvýšené opatrnosti při výběru masa. Pěkný, celistvý kus, rovnoměrné tloušťky se připravuje daleko snáze. V případě, že má velmi nepravidelnou šířku, začněte s řezem až tam, kde chcete maso ztenčit.  

Vhodný řez záleží na kusu masa, který máme před sebou. Cílem je, abyste podle fotek pochopili princip přípravy, který pak přizpůsobíte tvaru masa. Perfektně zde sedne lidové přísloví: „Dvakrát měř, jednou řež“; osobně se vždy nejprve zamyslím, jakého výsledku dosáhnu, když budu řezat tak či onak.

Jak nakrájet maso na roládu

Jak na to


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 0 min 0 min

Cena:

Ingredience pro

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie:

Užitečné potřeby


Ostrý nůž na maso Potravinářská fólie

Postup

1.

Maso položíme na prkénko a nejprve ho očistíme od přebytečného tuku a blan...

2.

Maso od nejširší části nařízneme, jako kdybychom ho chtěli rozkrojit na dva pláty, dáváme si pozor, abychom plát nedořízli úplně...

3.

Plát otevřeme a opatrně špičkou nože maso dořízneme, abychom získali rovnoměrný plát...

4.

Maso položíme řezem dolů a delší stranou směrem od nás. Řez znovu zopakujeme, tentokrát do šířky. Maso bude pravděpodobně na jednom konci již dostatečně tenké, a proto začneme o kousek dále, abychom jeho tloušťku zarovnali...

5.

Jednu ruku položíme na maso a plát rozkrojíme, opět si dáváme pozor, abychom maso nerozřízli úplně...

6.

Plát otevřeme a opatrně dořízneme špičkou nože...

7.

Přeložíme potravinářskou fólií anebo pečicím papírem a plochou paličkou na maso tloušťku zarovnáme...

8.

Nyní je náš plát připraven. Zde se můžete podívat, jak se plněná roláda váže provázkem na pečení, aby při vaření hezky držela tvar. 

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
31
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek