Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 0 min | 0 min |
Cena
Maso položíme na prkénko a nejprve ho očistíme od přebytečného tuku a blan...
Maso od nejširší části nařízneme, jako kdybychom ho chtěli rozkrojit na dva pláty, dáváme si pozor, abychom plát nedořízli úplně...
Plát otevřeme a opatrně špičkou nože maso dořízneme, abychom získali rovnoměrný plát...
Maso položíme řezem dolů a delší stranou směrem od nás. Řez znovu zopakujeme, tentokrát do šířky. Maso bude pravděpodobně na jednom konci již dostatečně tenké, a proto začneme o kousek dále, abychom jeho tloušťku zarovnali...
Jednu ruku položíme na maso a plát rozkrojíme, opět si dáváme pozor, abychom maso nerozřízli úplně...
Plát otevřeme a opatrně dořízneme špičkou nože...
Přeložíme potravinářskou fólií anebo pečicím papírem a plochou paličkou na maso tloušťku zarovnáme...
Nyní je náš plát připraven. Zde se můžete podívat, jak se plněná roláda váže provázkem na pečení, aby při vaření hezky držela tvar.