Jak nakrájet maso na roládu

Ingredience pro


Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 0 min 0 min

Cena


1.

Maso položíme na prkénko a nejprve ho očistíme od přebytečného tuku a blan...

2.

Maso od nejširší části nařízneme, jako kdybychom ho chtěli rozkrojit na dva pláty, dáváme si pozor, abychom plát nedořízli úplně...

3.

Plát otevřeme a opatrně špičkou nože maso dořízneme, abychom získali rovnoměrný plát...

4.

Maso položíme řezem dolů a delší stranou směrem od nás. Řez znovu zopakujeme, tentokrát do šířky. Maso bude pravděpodobně na jednom konci již dostatečně tenké, a proto začneme o kousek dále, abychom jeho tloušťku zarovnali...

5.

Jednu ruku položíme na maso a plát rozkrojíme, opět si dáváme pozor, abychom maso nerozřízli úplně...

6.

Plát otevřeme a opatrně dořízneme špičkou nože...

7.

Přeložíme potravinářskou fólií anebo pečicím papírem a plochou paličkou na maso tloušťku zarovnáme...

8.

Nyní je náš plát připraven. Zde se můžete podívat, jak se plněná roláda váže provázkem na pečení, aby při vaření hezky držela tvar.