800 gr | Kuřecí prsa |
---|---|
250 gr | Čerstvý špenát |
100 ml | Bílé víno suché |
30 gr | Máslo |
3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
5 lístků | Šalvěj |
1 ks | Stroužek česneku |
2 snítky | Rozmarýn |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 45 min | 5 min |
Cena
Nejprve si připravíme špenát: tvrdší část stonku odkrojíme, špenát důkladně umyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat...
V hlubší pánvi anebo ve větším hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme špenát a pod pokličkou vaříme zhruba 5 minut doměkka. Špenát necháme trochu zchladnout, a pokud je třeba, vymačkáme přebytečnou vodu...
Poté špenát nasekáme nadrobno...
Kuřecí prsa rozkrojíme napůl...
Zbavíme kůže, kostí a povrchových blan...
Odřežeme přebytečné maso , které si necháme stranou...
Ostrým nožem prsa podélně nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Maso jemně nasolíme...
Odřezky masa nakrájíme najemno...
Pod tekoucí vodou omyjeme rozmarýn, osušíme kuchyňským papírem a snítky nasekáme najemno. Jednu celou větvičku si necháme stranou. Omyjeme a osušíme také lístky šalvěje...
Nasekané maso a špenát vložíme do misky, přidáme sekaný rozmarýn, 3 lžíce vína, osolíme, opepříme a vše důkladně smícháme...
Směsí naplníme připravenou kapsu...
Aby vše dobře drželo pohromadě, svážeme kapsy provázkem na pečení. Zde se můžete podívat jak se to dělá...
V teflonové pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme oloupaný a stlačený česnek, větvičku rozmarýnu, šalvěj a maso a na prudším ohni orestujeme ze všech stran dozlatova...
Podlijeme vínem a necháme částečně odpařit...
Překryjeme pokličkou a pečeme v troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Pokud jsme neužili pánev vhodnou pro použití i v troubě (symboly naleznete na dně pánve), přemístíme prsa s omáčkou do pekáče a překryjeme pokličkou anebo alobalem...
Upečené kuřecí prsa vyděláme z trouby a necháme 5 minut odpočinout. Poté odstraníme provázek...
Ostrým nožem nakrájíme na širší plátky...
Plátky urovnáme na talíře a zakapeme omáčkou z masa. Pokud je třeba, omáčku necháme na prudším ohni zredukovat.
Naše plněná kuřecí prsa servírujeme ihned.