| 200 gr | Rýže Arborio (Carnaroli) |
|---|---|
| 200 gr | Hrášek (čerstvý nebo mražený) |
| 1200 ml | Masový vývar |
| 50 gr | Slanina (dobrovolná) |
| 1 ks | Šalotka |
| svazek | Petrželka |
| 30 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| 40 gr | Máslo |
| 1 lžíce | Olivový olej extra panenský |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 30 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve si pro naše „risi e bisi" připravíme vývar, návod naleznete zde. Při přípravě hotového vývaru postupujeme podle návodu výrobce...
2.
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku důkladně omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a nasekáme najemno...
3.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky...
4.
V hrnci rozpustíme polovinu másla s olejem, přidáme šalotku, slaninu a trochu nasekané petrželky a necháme na mírném ohni zesklovatět. Je třeba dávat pozor, poněvadž šalotka se spálí daleko rychleji než cibule...
5.
Přidáme hrášek a za stálého míchání krátce orestujeme...
6.
Přilejeme horký masový vývar a na mírném ohni přivedeme k varu...
7.
Přidáme rýži a za občasného míchání vaříme pozvolna asi 15–18 minut, až je rýže měkká...
8.
Odstavíme z ohně, přidáme zbývající máslo, petrželku, nastrouhaný sýr a vše zamícháme. Servírujeme náš risi e bisi ihned, ještě horký.