600 gr | Hovězí kýta |
---|---|
1000 ml | Hovězí vývar |
100 gr | Bílé víno suché |
100 gr | Sušená rajčata |
2 ks | Vejce |
60 gr | Uzená pancetta (uzená slanina) |
1 ks | Žlutá cibule |
2 lžíce | Hořčice |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
4 lístky | Šalvěj |
p.p. | Mořská sůl |
špetka | Čerstvě mletá pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 90 min | 0 min |
Cena
Plátky masa překryjeme potravinářskou fólií a jemně naklepeme, tak abychom získali plátky půl centimetrové šířky...
Maso jemně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí...
Na každý plátek masa vložíme špalíček pancetty, sušená rajčata a půl natvrdo uvařeného vejce...
Plátek srolujeme; konce vtlačujeme směrem do vnitra...
Na každý plátek položíme list šalvěje a vše převážeme provázkem na pečení...
Připravíme si slabší ne příliš slaný vývar a na minimálním ohni ho udržujeme stále teplý...
Na pánvi rozehřejeme olej a ptáčky opečeme ze všech stran dozlatova. Pánev přiměřené velikosti zabrání tomu, že se bude volný olej pálit...
Ptáčky vytáhneme a dáme bokem. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli a nižším ohni ji orestujeme 5 minut...
Ptáčky vrátíme zpět na pánev, zvedneme oheň na maximum, podlijeme vínem a na prudkém ohni necháme víno vypařit...
Přidáme pár naběraček horkého vývaru, překryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme cirka 1 – 1,5 hodiny, dokud nejsou ptáčky měkké...
Podle potřeby, jakmile se vývar vysuší, přidáme další naběračku a takto pokračujeme až do konce vaření. Vývar není třeba použít všechen...
Hotovou omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem a přepasírovat přes jemné sítko, aby byla omáčka jemnější...