| 16 ks | Cantucci |
|---|---|
| 250 gr | Mandlové mléko |
| Krém | |
| 250 gr | Mascarpone |
| 60 gr | Bílky |
| 50 gr | Cukr krupice |
| Mandorlato (karamelizované mandle) | |
| 50 gr | Mandle loupané |
| 50 gr | Cukr krupice |
| Na posypání | |
| p.p. | Hořké kakao |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 20 min | 0 min | 2 hod |
Cena
1.
Recept na domácí Cantucci najdete zde...
2.
Bílky pokojové teploty dáme do menší mísy, přidáme třetinu cukru a začneme šlehat. Zbývající cukr přisypeme postupně během šlehání...
3.
Bílky vyšleháme do lesklé a tuhé hmoty...
4.
Krátce rozšleháme také mascarpone...
5.
Stěrkou, opatrně pohybem zespod nahoru, přimícháme sníh k mascarpone. Jemně, aby neztratil svůj objem, krém vymícháme dohladka...
6.
Cantucci namočíme z obou stran ve mléce. Tyto sušenky sají méně než savoiardi, a proto je ve mléce chvíli podržíme...
7.
Položíme je na dno pohárku a vytvoříme tak první vrstvu; podle potřeby je nalámeme...
8.
Přidáme krém...
9.
Jemně posypeme kakaem...
10.
Dáme opět vrstvu cantucci a krému. Tiramisu dáme do lednice a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
11.
Mezitím si připravíme karamelizované mandle: loupané mandle položíme na plech a dáme je pražit na 10 minut do dobře vyhřáté trouby na 150 °C...
12.
Pět minut před koncem pražení začneme připravovat karamel. Připravíme si silikonovou podložku anebo plech vymazaný olejem. Malou nepřilnavou pánev nahřejeme, přisypeme třetinu cukru a na středě nízkém ohni a za stálého míchání necháme cukr rozpustit...
13.
Jakmile karamel získá žluto-hnědou barvu, přidáme další třetinu cukru a takto pokračujeme i se zbývajícím cukrem...
14.
Přidáme horké mandle a rychle promícháme...
15.
Ihned mandle rozprostřeme na podložku a necháme kompletně vychladnout. (Pánev od karamelu namočíme do studené vody, karamel se sám rozpustí)...
16.
Několik mandlí si odložíme na ozdobu a zbytek nasekáme nahrubo.
17.
Těsně před podáváním posypeme naše tiramisù kakaem...
18.
Nakonec posypeme dezert mandlovou drobenkou a ozdobíme celými mandlemi. Tiramisù uchováme v lednici a spotřebujeme maximálně do 2 dnů.