Těstoviny, bazalkové pesto, brambory & fazolky

Ingredience pro 4 osoby

350 grTěstoviny
160 grBazalkové pesto
200 grBrambory
200 grFazolkové lusky
15 grPiniové oříšky (dobrovolné)

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 17 min 0 min

Cena


1.
160 g bazalkového pesta

Nejprve připravíme pesto, recept najdete zde...

2.
200 g brambor

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky 1 cm veliké...

3.
200 g fazolkových lusků

Fazolky zbavíme na obou stranách stopky: rukou je odlomíme anebo odkrojíme nožíkem. Důkladně fazolky omyjeme a nakrájíme na zhruba 3 cm délku. (Některé druhy fazolek mají podél lusku dřevnaté vlákno, které je třeba odstranit: odlomíme stopku a vlákno tahem odstraníme)...

4.

Do vroucí osolené vody vhodíme nejprve brambory...

5.

Po páru minutách přidáme fazolky...

6.
350 g těstovin

Zeleninu deset minut povaříme (anebo méně, podle druhu těstovin), přidáme těstoviny a vaříme dalších 5 minut (více či méně dle druhu těstovin)...

7.

Brambory a fazolky se tradičně vaří s těstovinami. Podle typu těstovin, které na přípravu receptu použijeme, se bude také odvíjet čas vaření zeleniny a samozřejmě i těstovin. Čerstvé trofie mají dobu vaření 5 minut, takže brambory a fazolky dáme vařit o 10-12 minut dříve, tak aby jejich celková tepelná úprava trvala 15-17 minut...

8.
160 g bazalkového pesta

Pesto vložíme do větší mísy, přidáme pár lžic horké vody z těstovin a rozmícháme...

9.

Zeleninu a těstoviny scedíme, přidáme k pestu a důkladně promícháme...

10.
Dobrovolný krok
15 g piniových oříšků

Těstoviny můžeme obohatit piniovými oříšky, které nejprve krátce opražíme na pánvi bez tuku.