| Odpalované těsto | |
|---|---|
| 115 gr | Voda |
| 80 gr | Olivový olej extra panenský |
| 100 gr | Hladká mouka typu 00 |
| 200 gr | Vejce |
| špetka | Sůl |
| špetka | Cukr krupice |
| Lososová pěna | |
| 200 gr | Uzený losos |
| 300 gr | Čerstvá ricotta |
| 200 gr | Čerstvá smetana na šlehání 35% |
| p.p. | Kopr |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 0 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve si připravíme bignè s olivovým olejem. Zde naleznete ilustrovaný recept na odpalované těsto, ale nezapomeňte použít suroviny uvedené v tomto receptě a máslo nahradit olivovým olejem a ohřát ho společně s vodou...
2.
Lososa s ricottou vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno...
3.
Smetanu vyšleháme do tuha...
4.
Šlehačku jemně vmícháme do lososa. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a najemno nasekaným koprem...
5.
Bignè rozkrojíme...
6.
Duté bignè můžeme vevnitř ještě uhladit...
7.
Cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem bignè naplníme...
8.
Přizdobíme kouskem lososa a koprem a překryjeme čepičkou. Uchováme v suché a chladné místnosti.
9.
10.