| 600 gr | Kuřecí prsa | 
|---|---|
| 100 ml | Bílé víno suché | 
| 100 ml | Kuřecí vývar | 
| 50 gr | Hladká mouka | 
| 2 ks | Vejce M | 
| 40 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) | 
| 50 gr | Máslo | 
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský | 
| 1/2 ks | Citrón | 
| svazek | Petrželka | 
| 1 ks | Stroužek česneku | 
| p.p. | Sůl | 
| špetka | Čerstvě mletý pepř | 
Obtížnost
                                                            
                                                                
                                                                
                                                                
                                
                        
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: | 
|---|---|---|
| 15 min | 12 min | 0 min | 
Cena
                                                            
                                                            
                            
                                                            
                                
                                
                        
1.
            
            Nejprve si připravíme kuřecí vývar, který udržujeme stále horký. Recept na domácí kuřecí vývar naleznete zde. Při přípravě hotového bujónu se držíme pokynů výrobce...
2.
            
            Petrželku omyjeme a osušíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vytlačíme si šťávu z půlky citronu a přefiltrujeme ji přes jemné sítko. Parmazán nastrouháme najemno...
3.
            
            Vejce rozkvedláme, ochutíme solí, pepřem, přidáme strouhaný parmazán a půl sekané petrželky...
4.
            
            Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
5.
            
            Rozkrojíme napůl...
6.
            
            Každou půlku nařízneme, bez to aniž bychom je úplně prořízli...
7.
            
            Získáme tvar motýlích křídel...
8.
            
            Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...
9.
            
            Kuřecí prsa obalíme nejprve v mouce...
10.
            
            Následně ve vejci...
11.
            
            Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme cirka 4 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme, překryjeme alobalem a necháme mezitím bokem odpočinout...
12.
            
            Do stejné pánve vlijeme nejprve víno, které necháme částečne odpařit. Poté přidáme prolisovaný česnek a zbývající petrželku, citronovou šťávu, kuřecí vývar a máslo a na prudkém ohni 2 minuty povaříme...
13.
            
            Přidáme zpět kuře a na středním ohni povaříme další 2 minuty...
14.
            
            Servírujeme ihned se svou omáčkou, kterou podle potřeby necháme ještě zredukovat. Jako vhodnou přílohu podáváme čerstvý salát ochucený vinaigrette.