| 600 gr | Kuřecí prsa |
|---|---|
| 100 ml | Bílé víno suché |
| 100 ml | Kuřecí vývar |
| 50 gr | Hladká mouka |
| 2 ks | Vejce M |
| 40 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| 50 gr | Máslo |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 1/2 ks | Citrón |
| svazek | Petrželka |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 15 min | 12 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve si připravíme kuřecí vývar, který udržujeme stále horký. Recept na domácí kuřecí vývar naleznete zde. Při přípravě hotového bujónu se držíme pokynů výrobce...
2.
Petrželku omyjeme a osušíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vytlačíme si šťávu z půlky citronu a přefiltrujeme ji přes jemné sítko. Parmazán nastrouháme najemno...
3.
Vejce rozkvedláme, ochutíme solí, pepřem, přidáme strouhaný parmazán a půl sekané petrželky...
4.
Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
5.
Rozkrojíme napůl...
6.
Každou půlku nařízneme, bez to aniž bychom je úplně prořízli...
7.
Získáme tvar motýlích křídel...
8.
Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...
9.
Kuřecí prsa obalíme nejprve v mouce...
10.
Následně ve vejci...
11.
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme cirka 4 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme, překryjeme alobalem a necháme mezitím bokem odpočinout...
12.
Do stejné pánve vlijeme nejprve víno, které necháme částečne odpařit. Poté přidáme prolisovaný česnek a zbývající petrželku, citronovou šťávu, kuřecí vývar a máslo a na prudkém ohni 2 minuty povaříme...
13.
Přidáme zpět kuře a na středním ohni povaříme další 2 minuty...
14.
Servírujeme ihned se svou omáčkou, kterou podle potřeby necháme ještě zredukovat. Jako vhodnou přílohu podáváme čerstvý salát ochucený vinaigrette.