Těsto | |
---|---|
500 gr | Hladká mouka typu 00 |
25 gr | Droždí |
1 lžička | Cukr krupice |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
250-280 ml | Vlažná voda |
10 gr | Sůl |
Náplň | |
500 gr | Rajčatové pyré (Passata di pomodoro) |
400 gr | Mozzarella |
5 lžic | Olivový olej extra panenský |
6 lístků | Bazalka |
špetka | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
40 min | 16 min | 4 hod |
Cena
Připravíme si těsto na pizzu, detailní návod krok za krokem naleznete zde...
Rajčatové pyré ochutíme 3 lžícemi oleje a špetkou soli...
Mozzarellu necháme odkapat z nálevu a nasekáme nadrobno...
Pomocí lžíce potřeme připravené pizzy rajčatovým pyré a pečeme na 250 °C ve velmi dobře rozehřáté troubě po dobu 8 minut...
Poté pizzu vytáhneme, hojně posypeme mozzarellou a pečeme dalších 8 minut...
Upečenou pizzu ochutíme bazalkou a ihned podáváme...