| Těsto | |
|---|---|
| 500 gr | Hladká mouka typu 00 |
| 25 gr | Droždí |
| 1 lžička | Cukr krupice |
| 2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 250-280 ml | Vlažná voda |
| 10 gr | Sůl |
| Náplň | |
| 500 gr | Rajčatové pyré (Passata di pomodoro) |
| 400 gr | Mozzarella |
| 5 lžic | Olivový olej extra panenský |
| 6 lístků | Bazalka |
| špetka | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 40 min | 16 min | 4 hod |
Cena
1.
Připravíme si těsto na pizzu, detailní návod krok za krokem naleznete zde...
2.
Rajčatové pyré ochutíme 3 lžícemi oleje a špetkou soli...
3.
Mozzarellu necháme odkapat z nálevu a nasekáme nadrobno...
4.
Pomocí lžíce potřeme připravené pizzy rajčatovým pyré a pečeme na 250 °C ve velmi dobře rozehřáté troubě po dobu 8 minut...
5.
Poté pizzu vytáhneme, hojně posypeme mozzarellou a pečeme dalších 8 minut...
6.
Upečenou pizzu ochutíme bazalkou a ihned podáváme...