| 1 kg | Králík |
|---|---|
| 400 gr | Krájená rajčata (Polpa di pomodoro) |
| 500 ml | Vývar |
| 2 ks | Stroužek česneku |
| 200 ml | Bílé víno suché |
| 1 ks | Cibule |
| 1 snítka | Rozmarýn |
| 4 lístky | Šalvěj |
| 2 ks | Bobkový list |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 20 min | 75 min | 0 min |
Cena
1.
Připravíme si králíka: odstraníme viditelný tuk, vyděláme ledviny, srdce a játra. Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme kuchyňským papírem...
2.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno...
3.
Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a společně s česnekem je nasekáme najemno...
4.
Ve větším hrnci anebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme na mírném ohni zesklovatět 5–10 minut...
5.
Poté přidáme česnek s bylinkami a promícháme...
6.
Zvedneme oheň, přidáme kousky králíka a orestujeme dozlatova. Vnitřnosti přidáme až v polovině vaření. Jemně osolíme...
7.
Přilijeme bílé víno a necháme zcela odpařit...
8.
Přidáme rajčata a naběračku horkého vývaru...
9.
Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu, anebo dokud není králík měkký...
10.
Podle potřeby přidáváme vývar...
11.
Jakmile je králík měkký, je-li třeba, zvedneme oheň a omáčku necháme zhoustnout. Podle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...
12.
Jako vhodnou přílohu podáváme polentu, rýži pilaf anebo chléb.