1 kg | Králík |
---|---|
400 gr | Krájená rajčata (Polpa di pomodoro) |
500 ml | Vývar |
2 ks | Stroužek česneku |
200 ml | Bílé víno suché |
1 ks | Cibule |
1 snítka | Rozmarýn |
4 lístky | Šalvěj |
2 ks | Bobkový list |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 75 min | 0 min |
Cena
Připravíme si králíka: odstraníme viditelný tuk, vyděláme ledviny, srdce a játra. Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme kuchyňským papírem...
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno...
Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a společně s česnekem je nasekáme najemno...
Ve větším hrnci anebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme na mírném ohni zesklovatět 5–10 minut...
Poté přidáme česnek s bylinkami a promícháme...
Zvedneme oheň, přidáme kousky králíka a orestujeme dozlatova. Vnitřnosti přidáme až v polovině vaření. Jemně osolíme...
Přilijeme bílé víno a necháme zcela odpařit...
Přidáme rajčata a naběračku horkého vývaru...
Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu, anebo dokud není králík měkký...
Podle potřeby přidáváme vývar...
Jakmile je králík měkký, je-li třeba, zvedneme oheň a omáčku necháme zhoustnout. Podle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...
Jako vhodnou přílohu podáváme polentu, rýži pilaf anebo chléb.