Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 0 min | 0 min |
Cena
Maso položíme na prkénko a nejprve ho očistíme od přebytečného tuku, blan a kostí...
Nyní si připravíme kuchyňskou nit, krátkou na jedné straně a celé klubko na straně druhé. Pracujeme vždy s tou delší částí...
Nit provlečeme nejprve pod masem a pak nad masem...
Dobře svážeme na uzel...
Pokud je maso větší, svážeme jej tak na několika místech...
Stejně pokračujeme po bočních stranách. Dobře utáhneme a uděláme uzel...
Nyní si vytvoříme dostatečně velkou smyčku a u základu ji uchopíme pevně prsty...
Vložíme ruku do smyčky a dvakrát zatočíme, jako kdybychom chtěli procvičit zápěstí, aby se nám obě nitě u základu propletly...
Rukou ve smyčce uchopíme maso...
A smyčku přemístíme na maso...
Upravíme ji do požadované pozice...
Pohybem směrem nahoru taháme za nit a uzel dobře utáhneme...
Vytvoříme novou smyčku, obtočíme ji kolem zápěstí...
A přemístíme ji opět na maso o něco dále než tu první. Dodržujeme rozestup zhruba 1,5–2 cm. Dobře utáhneme. Tímto způsobem pokračujeme po celé délce masa...
Nakonec odstřihneme nit a upevníme uzlem...
Naše „klec“ na maso je hotová.