Jak správně svázat pečeni a rolády

Ingredience pro


Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 0 min 0 min

Cena


1.

Maso položíme na prkénko a nejprve ho očistíme od přebytečného tuku, blan a kostí...

2.

Nyní si připravíme kuchyňskou nit, krátkou na jedné straně a celé klubko na straně druhé. Pracujeme vždy s tou delší částí...

3.

Nit provlečeme nejprve pod masem a pak nad masem... 

4.

Dobře svážeme na uzel...

5.

Pokud je maso větší, svážeme jej tak na několika místech...

6.

Stejně pokračujeme po bočních stranách. Dobře utáhneme a uděláme uzel...

7.

Nyní si vytvoříme dostatečně velkou smyčku a u základu ji uchopíme pevně prsty...

8.

Vložíme ruku do smyčky a dvakrát zatočíme, jako kdybychom chtěli procvičit zápěstí, aby se nám obě nitě u základu propletly...

9.

Rukou ve smyčce uchopíme maso...

10.

A smyčku přemístíme na maso...

11.

Upravíme ji do požadované pozice...

12.

Pohybem směrem nahoru taháme za nit a uzel dobře utáhneme... 

13.

Vytvoříme novou smyčku, obtočíme ji kolem zápěstí...

14.

A přemístíme ji opět na maso o něco dále než tu první. Dodržujeme rozestup zhruba 1,5–2 cm. Dobře utáhneme. Tímto způsobem pokračujeme po celé délce masa...

15.

Nakonec odstřihneme nit a upevníme uzlem... 

16.

Naše „klec“ na maso je hotová.