Odpalované těsto | |
---|---|
115 gr | Voda |
80 gr | Olivový olej extra panenský |
100 gr | Hladká mouka typu 00 |
200 gr | Vejce |
špetka | Sůl |
špetka | Cukr krupice |
Lososová pěna | |
200 gr | Uzený losos |
300 gr | Čerstvá ricotta |
200 gr | Čerstvá smetana na šlehání 35% |
p.p. | Kopr |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 0 min | 0 min |
Cena
Nejprve si připravíme bignè s olivovým olejem. Zde naleznete ilustrovaný recept na odpalované těsto, ale nezapomeňte použít suroviny uvedené v tomto receptě a máslo nahradit olivovým olejem a ohřát ho společně s vodou...
Lososa s ricottou vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno...
Smetanu vyšleháme do tuha...
Šlehačku jemně vmícháme do lososa. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a najemno nasekaným koprem...
Bignè rozkrojíme...
Duté bignè můžeme vevnitř ještě uhladit...
Cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem bignè naplníme...
Přizdobíme kouskem lososa a koprem a překryjeme čepičkou. Uchováme v suché a chladné místnosti.