Slané bignè (lososové, tuňákové, šunkové a s gorgonzolou)

Ingredience pro 12 osob

Odpalované těsto
115 grVoda
80 grOlivový olej extra panenský
100 grHladká mouka typu 00
200 grVejce
špetkaSůl
špetkaCukr krupice
Lososová pěna
200 grUzený losos
300 grČerstvá ricotta
200 grČerstvá smetana na šlehání 35%
p.p.Kopr
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 0 min 0 min

Cena


1.

Nejprve si připravíme bignè s olivovým olejem. Zde naleznete ilustrovaný recept na odpalované těsto, ale nezapomeňte použít suroviny uvedené v tomto receptě a máslo nahradit olivovým olejem a ohřát ho společně s vodou...

2.
200 g uzeného lososa
300 g čerstvé ricotty

 Lososa s ricottou vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno...

3.
200 g smetany

Smetanu vyšleháme do tuha...

4.
kopr podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Šlehačku jemně vmícháme do lososa. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a najemno nasekaným koprem...

5.

Bignè rozkrojíme...

6.

Duté bignè můžeme vevnitř ještě uhladit...

7.

Cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem bignè naplníme...

8.

Přizdobíme kouskem lososa a koprem a překryjeme čepičkou. Uchováme v suché a chladné místnosti.

9.


10.