Pizza Margherita

Ingredience pro 4 osoby

Těsto
500 grHladká mouka typu 00
25 grDroždí
1 lžičkaCukr krupice
2 lžíceOlivový olej extra panenský
250-280 mlVlažná voda
10 grSůl
Náplň
500 grRajčatové pyré (Passata di pomodoro)
400 grMozzarella
5 lžicOlivový olej extra panenský
6 lístkůBazalka
špetkaSůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
40 min 16 min 4 hod

Cena


1.
500 gr mouky typu 00
25 gr droždí
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
10 g soli
250-280 ml vlažné vody

Připravíme si těsto na pizzu, detailní návod krok za krokem naleznete zde...

2.
500 gr rajčatového pyré
3 lžíce oleje
špetka soli

Rajčatové pyré ochutíme 3 lžícemi oleje a špetkou soli...

3.
400 gr mozzarelly

Mozzarellu necháme odkapat z nálevu a nasekáme nadrobno...

4.

Pomocí lžíce potřeme připravené pizzy rajčatovým pyré a pečeme na 250 °C ve velmi dobře rozehřáté troubě po dobu 8 minut...

5.

Poté pizzu vytáhneme, hojně posypeme mozzarellou a pečeme dalších 8 minut...

6.

Upečenou pizzu ochutíme bazalkou a ihned podáváme...