Úvod > Zelenina a brambory > Fenyklový crumble s čerstvým sýrem
Fenyklový crumble s čerstvým sýrem
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupŘíká se, že crumble vymysleli Angličané: Posypali jablka rozdroleným těstem a nazvali tento gratinovaný pokrm crumble, odvozeno ze slovesa „to crumble“, rozdrobit. V dnešní době je crumble, slaný či sladký, klasikou. Spojením měkkého a křupavého, ať už z prostých anebo rafinovaných ingrediencí, je crumble vždy potěšením pro naše chuťové buňky.
Fenykl ve spojení s čerstvým kozím sýrem představuje lahodný předkrm anebo lehký a vegetariánský druhý chod. Pokud nemáte rádi kozí sýr, můžete ho nahradit jiným čerstvým sýrem typu lučina.
Příprava je velmi jednoduchá: Fenykl podusíme 10 minut s olejem a citronem, posype se drobenkou připravenou z mouky, strouhanky a másla a nakonec se dá gratinovat na 20 minut do trouby.