Úvod > Těstoviny > Zelené lasagne s křepelčím vejcem a rajčátky confit
Zelené lasagne s křepelčím vejcem a rajčátky confit
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupDnes lasagne! Ale tak trochu jinak. Připravíme si sympatické cupcakes z plátů špenátových lasagní, plněné čerstvou rajčatovou omáčkou s bazalkou a bylinkovou ricottou a vše zakončíme křepelčími vejci a karamelizovanými rajčátky, známými pod jménem „confit“. Nápad na delikátní a zdravý předkrm pro 6 osob anebo lehký první chod pro 3 osoby, který vždy ohromí.
Rajčátka „confit“ představují lahodný a zdravý způsob, jak připravit rajčátka, ideální jako předkrm, příloha, ale také jako součást omáček. Dlouhé pečení při nízké teplotě zachová jejich nutriční látky a podtrhne přirozenou chuť. Tajemstvím jejich přípravy je nechat vypařit vegetativní vodu, aniž by confit zůstaly suché. Tradičně se ochucují olivovým olejem, cukrem a bylinkami. Jejich chuť může být více či méně intenzivní a aromatická, záleží na tom, v doprovodu jakého jídla je budeme servírovat. Namísto bazalky a tymiánu je můžeme posypat oreganem, na plátky nakrájeným česnekem, čerstvě mletým pepřem, ale také citronovou a pomerančovou kůrou, která jim propůjčí velmi intenzivní citrusový nádech, perfektní především k rybám. Občas se přidává i špetka soli.