4 ks | Fenykl |
---|---|
250 gr | Čerstvý kozí sýr |
50 gr | Máslo |
3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
60 ml | Voda |
50 gr | Strouhanka |
50 gr | Hladká mouka |
svazek | Petrželka |
0,5 ks | Citrón |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 25 min | 2 min |
Cena
Připravíme si fenykl: odstraníme vnější listy a odkrojíme jeho tvrdší část...
Důkladně plody omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme...
Nakrájíme na velmi tenké plátky...
Vložíme do hrnce společně s olejem, jemně osolíme a opepříme, přidáme pár kapek citronové šťávy a vodu...
Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 10 minut doměkka. Pravidelně promícháváme...
Mezitím si připravíme těsto na crumble: změklé máslo (můžeme jej dát na 30 sekund do mikrovlnky) smícháme s moukou a se strouhankou...
Přidáme větší špetku soli a zpracujeme prsty, dokud nezískáme drobenku...
Petrželku omyjeme a osušíme, odstraníme stonky a nasekáme nadrobno...
Gratinovací misky anebo zapékací mísu vymažeme olejem...
Na dno uložíme polovinu fenyklu...
Proložíme čerstvým sýrem...
Překryjeme zbylým fenyklem...
Nakonec posypeme sekanou petrželkou a drobenkou z mouky a strouhanky...
V dobře předehřáté troubě gratinujeme 20–25 minut na 180 °C...
Crumble vytáhneme z trouby, necháme pár minut odpočinout a podáváme.