Fenyklový crumble s čerstvým sýrem

Ingredience pro 4 osoby

4 ksFenykl
250 grČerstvý kozí sýr
50 grMáslo
3 lžíceOlivový olej extra panenský
60 mlVoda
50 grStrouhanka
50 grHladká mouka
svazekPetrželka
0,5 ksCitrón
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 25 min 2 min

Cena


1.
4 fenykly

Připravíme si fenykl: odstraníme vnější listy a odkrojíme jeho tvrdší část...

2.

Důkladně plody omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme...

3.

Nakrájíme na velmi tenké plátky...

4.
3 lžíce oleje
6 lžic vody
pár kapek citrónu
sůl
čerstvě mletý pepř

Vložíme do hrnce společně s olejem, jemně osolíme a opepříme, přidáme pár kapek citronové šťávy a vodu... 

5.

Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 10 minut doměkka. Pravidelně promícháváme...

6.
50 gr másla
50 gr mouky
50 gr strouhanky

Mezitím si připravíme těsto na crumble: změklé máslo (můžeme jej dát na 30 sekund do mikrovlnky) smícháme s moukou a se strouhankou...

7.
sůl

Přidáme větší špetku soli a zpracujeme prsty, dokud nezískáme drobenku...

8.
petrželka

Petrželku omyjeme a osušíme, odstraníme stonky a nasekáme nadrobno...

9.

Gratinovací misky anebo zapékací mísu vymažeme olejem...

10.

Na dno uložíme polovinu fenyklu...

11.
250 gr čerstvého sýru

Proložíme čerstvým sýrem...

12.

Překryjeme zbylým fenyklem...

13.

Nakonec posypeme sekanou petrželkou a drobenkou z mouky a strouhanky...

14.

V dobře předehřáté troubě gratinujeme 20–25 minut na 180 °C... 

Crumble vytáhneme z trouby, necháme pár minut odpočinout a podáváme.