750 gr | Máslová dýně Butternut anebo dýně Hokkaido (dužnina) |
---|---|
5 lžíce | Olivový olej extra panenský |
4 snítky | Rozmarýn |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 30 min | 0 min |
Cena
Připravíme si dýni: dýni rozkrojíme a lžící vydlabeme semena a vlákna...
Odkrojíme slupku...
Nakrájíme na tenké plátky o rozměru cca 0,5 cm...
Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
Plech vyložíme pečicím papírem, vymažeme olejem...
Poskládáme na něj plátky dýně...
Osolíme, opepříme, posypeme jehličkami rozmarýnu a zakapeme olejem. V předehřáté statické troubě pečeme na 200 °C po dobu 30 minut...
Urovnáme na talíře a ihned podáváme.