| 320 gr | Těstoviny |
|---|---|
| 700 gr | Brokolice |
| 6 ks | Ančovičky v oleji |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
| 1 ks | Sušená pálivá feferonka (dobrovolná) |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
V objemném hrnci postavíme vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme brokolici: nožíkem odřežeme růžičky těsně u velkého stonku, který poté vyhodíme, a důkladně je opláchneme pod tekoucí vodou...
2.
Delší část stonku odřežeme od růžičky a nakrájíme na menší plátky...
3.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuchyňským papírem osušíme ančovičky od přebytečného oleje a nasekáme nadrobno...
4.
Jakmile voda vře, osolíme ji a vhodíme do ní plátky stonků a těstoviny. Vaříme al dente dle návodu výrobce...
5.
Po 5 minutách přidáme také růžičky brokolice...
6.
V hlubší teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidáme feferonku a česnek a na nízkém ohni pár sekund restujeme...
7.
Poté přidáme také ančovičky a pár lžic vody z těstovin a na nízkém ohni necháme ančovičky rozpustit. Odstraníme feferonku...
8.
Scedíme těstoviny s brokolicí a ještě vlhké je přidáme k ančovičkám. Zvedneme oheň a ingredience dobře smícháme, aby se chutě propojily. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Servírujeme ihned.