| 700 gr | Brokolice |
|---|---|
| 6 ks | Ančovičky v oleji |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| 5 lžic | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Připravíme si brokolici: nožíkem odřežeme růžičky od stonku a důkladně je opláchneme pod tekoucí vodou...
2.
Uvaříme ji "al dente" (na skus) na páře anebo ve vroucí osolené vodě...
3.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuchyňským papírem osušíme ančovičky od přebytečného oleje a nasekáme nadrobno....
4.
Rozehřejeme olej, přidáme česnek a ančovičky a na nízkém ohni minutu orestujeme...
5.
Poté přidáme pár lžic horké vody a na nízkém ohni pár minut povaříme, aby se ančovičky rozpustily...
6.
Brokolici uložíme na talíř, lehce osolíme a zakapeme omáčkou z ančoviček. Podáváme ihned.