| 320 gr | Těstoviny |
|---|---|
| 300 gr | Cherry rajčátka |
| 240 gr | Mozzarella (třešinky) |
| 40 gr | Černé olivy bez pecky |
| 8 lístků | Čerstvá bazalka |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny. Jakmile dosáhne bodu varu, osolíme, vhodíme těstoviny, důkladně promícháme a vaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Během vaření občas promícháme...
2.
Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme rajčátka, osušíme je a rozkrojíme napůl anebo na čtvrtky podle velikosti...
3.
Omyjeme a osušíme také bazalku a nakrájíme ji nahrubo...
4.
Olivy nakrájíme na kolečka...
5.
Třešinky necháme odkapat...
6.
Těstoviny scedíme a ochladíme pod studenou vodou. Necháme dobře odkapat...
7.
Vše vložíme do salátové mísy, zakapeme olejem, dochutíme solí a pepřem...
8.
Salát promícháme a podáváme.