Dětský masový vývar (od 8. měsíce)

Ingredience pro 4 osoby

80 grLibové maso (hovězí, telecí, drůbeží)
1 ksMrkev
1 ksCibule
1 řapíkŘapíkatý celer
1500 mlVoda

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 100 min 5 hod

Cena


1.
1 mrkev
1 cibule
1 řapík celeru

Připravíme si zeleninu: mrkev a cibuli oloupeme. Od řapíkatého celeru odstraníme konec a listy. Vše důkladně omyjeme pod tekoucí vodou...

2.
80 gr masa
1500 ml studené vody

Zeleninu dáme do hrnce, přidáme maso a studenou vodu, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Poté oheň snížíme a necháme mírně bublat hodinu a půl...

3.

Pomocí odpěňovačky odstraňujeme pěnu a nečistoty, které se na vývaru tvoří...

4.

Nakonec vývar přes sítko scedíme, maso a zeleninu vyhodíme. Vývar necháme zchladnout nejprve při pokojové teplotě a poté v lednici. Zchladlý vývar znovu přefiltrujeme přes jemné sítko, abychom odstranili ztuhlý tuk. Nyní je vývar připraven.