80 gr | Libové maso (hovězí, telecí, drůbeží) |
---|---|
1 ks | Mrkev |
1 ks | Cibule |
1 řapík | Řapíkatý celer |
1500 ml | Voda |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 100 min | 5 hod |
Cena
Připravíme si zeleninu: mrkev a cibuli oloupeme. Od řapíkatého celeru odstraníme konec a listy. Vše důkladně omyjeme pod tekoucí vodou...
Zeleninu dáme do hrnce, přidáme maso a studenou vodu, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Poté oheň snížíme a necháme mírně bublat hodinu a půl...
Pomocí odpěňovačky odstraňujeme pěnu a nečistoty, které se na vývaru tvoří...
Nakonec vývar přes sítko scedíme, maso a zeleninu vyhodíme. Vývar necháme zchladnout nejprve při pokojové teplotě a poté v lednici. Zchladlý vývar znovu přefiltrujeme přes jemné sítko, abychom odstranili ztuhlý tuk. Nyní je vývar připraven.