400 gr | Těstoviny |
---|---|
80 gr | Máslo |
4 lístky | Šalvěj |
60 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 10 min | 0 min |
Cena
Nejprve ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Držte se pokynů výrobců, aby těstoviny byly „al dente”...
Lístky šalvěje opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...
Pár minut před koncem času uvedeného pro vaření těstovin dáme na pánev máslo a pozvolna rozpustíme. Přidáme i lístky šalvěje. Máslo necháme zhnědnout, tzn., že se nejprve objeví pěna, poté se začnou tvořit hnědé skvrny a máslo začne hezky vonět. Jakmile se tak stane, vypneme oheň...
Před scezením těstoviny ochutnáme, slejeme a dáme do hlubokých talířů...
Posypeme vydatně sýrem...
Nakonec zalijeme máslem a ozdobíme lístky orestované šalvěje. Podáváme ihned.