Těstoviny na másle se šalvějí

Ingredience pro 4 osoby

400 grTěstoviny
80 grMáslo
4 lístkyŠalvěj
60 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena


1.
400 gr těstovin
sůl

Nejprve ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Držte se pokynů výrobců, aby těstoviny byly al dente...

2.
4 větší lístky šalvěje

Lístky šalvěje opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...

3.
80 gr másla

Pár minut před koncem času uvedeného pro vaření těstovin dáme na pánev máslo a pozvolna rozpustíme. Přidáme i lístky šalvěje. Máslo necháme zhnědnout, tzn., že se nejprve objeví pěna, poté se začnou tvořit hnědé skvrny a máslo začne hezky vonět. Jakmile se tak stane, vypneme oheň...

4.

Před scezením těstoviny ochutnáme, slejeme a dáme do hlubokých talířů...

5.
60 gr sýru

Posypeme vydatně sýrem...

6.

Nakonec zalijeme máslem a ozdobíme lístky orestované šalvěje. Podáváme ihned.