| 400 gr | Těstoviny |
|---|---|
| 80 gr | Máslo |
| 4 lístky | Šalvěj |
| 60 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Držte se pokynů výrobců, aby těstoviny byly „al dente”...
2.
Lístky šalvěje opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...
3.
Pár minut před koncem času uvedeného pro vaření těstovin dáme na pánev máslo a pozvolna rozpustíme. Přidáme i lístky šalvěje. Máslo necháme zhnědnout, tzn., že se nejprve objeví pěna, poté se začnou tvořit hnědé skvrny a máslo začne hezky vonět. Jakmile se tak stane, vypneme oheň...
4.
Před scezením těstoviny ochutnáme, slejeme a dáme do hlubokých talířů...
5.
Posypeme vydatně sýrem...
6.
Nakonec zalijeme máslem a ozdobíme lístky orestované šalvěje. Podáváme ihned.