| 100 gr | Petrželka |
|---|---|
| 100 ml | Olivový olej extra panenský |
| 50 ml | Vinný ocet bílý |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| 2 ks | Vejce M |
| 30 gr | Rohlíky |
| 2 ks | Ančovičky v oleji |
| 10 gr | Kapary |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 30 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve si dáme vařit vajíčka: vložíme je do studené vody, přivedeme k bodu varu a vaříme 8 minut. Poté je ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rozkrojíme napůl a opatrně, abychom nerozbili bílek, vytáhneme žloutek. Bílky dáme stranou, do omáčky se nepřidávají...
2.
Nakrájíme rohlíky a namočíme je do octu...
3.
Připravíme si petrželku: odstraníme stonky a necháme jen lístky...
4.
Důkladně petrželku omyjeme a v odstředivce na salát vyždímáme. Pokud nemáte odstředivku, osušte petrželku kuchyňským papírem...
5.
Česnek oloupeme. Kapary odkapeme z nálevu a ančovičky osušíme kuchyňským papírem z přebytečného oleje...
6.
Poté vše vložíme do misky, přidáme olej a mixujeme, dokud omáčka nezíská jemnou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem. Naše zelená omáčka je hotová.
Abychom nemuseli vyhazovat bílky, naplníme je omáčkou a servírujeme.