800 gr | Kuřecí prsa |
---|---|
50 gr | Mouka |
0,5 ks | Citrón |
2 snítky | Rozmarýn |
5 lístků | Šalvěj |
30 gr | Máslo |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 4 min | 0 min |
Cena
Začneme přípravou masa. Vždy je lepší, nechat maso alespoň půl hodiny při pokojové teplotě aklimatizovat. Kuřecí prsa rozkrojíme na půl, odstraníme kosti, kůži a přebytečné blány...
Ostrým nožem pak podélně kuře nakrájíme tak, abychom získali plátky asi půl centimetru široké. Většinou z jedné půlky prsou, získáme 2 steaky...
Steak vložíme mezi dva pláty pečicího papíru a plochou paličkou na maso lehce naklepeme, abychom zarovnali velikost. Neklepeme ostrou hranou...
Rozmarýn a šalvěj důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
Snítky rozmarýnu oddělíme od stonku...
Poté bylinky nasekáme nadrobno...
Steaky lehce osolíme a posypeme bylinkami, které lehce vmasírujeme do masa...
Obalíme v mouce...
Dobře rozehřejeme teflonovou pánev, rozpustíme na ní máslo s olejem a plátky na středně vysokém ohni orestujeme dozlatova po dobu 1,5–2 minut...
Minutu před koncem zakapeme citrónem a ihned podáváme.
Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat čerstvý salát, brambory, vařenou zeleninu anebo pečivo.