| 800 gr | Kuřecí prsa |
|---|---|
| 50 gr | Mouka |
| 0,5 ks | Citrón |
| 2 snítky | Rozmarýn |
| 5 lístků | Šalvěj |
| 30 gr | Máslo |
| 2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 4 min | 0 min |
Cena
1.
Začneme přípravou masa. Vždy je lepší, nechat maso alespoň půl hodiny při pokojové teplotě aklimatizovat. Kuřecí prsa rozkrojíme na půl, odstraníme kosti, kůži a přebytečné blány...
2.
Ostrým nožem pak podélně kuře nakrájíme tak, abychom získali plátky asi půl centimetru široké. Většinou z jedné půlky prsou, získáme 2 steaky...
3.
Steak vložíme mezi dva pláty pečicího papíru a plochou paličkou na maso lehce naklepeme, abychom zarovnali velikost. Neklepeme ostrou hranou...
4.
Rozmarýn a šalvěj důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
5.
Snítky rozmarýnu oddělíme od stonku...
6.
Poté bylinky nasekáme nadrobno...
7.
Steaky lehce osolíme a posypeme bylinkami, které lehce vmasírujeme do masa...
8.
Obalíme v mouce...
9.
Dobře rozehřejeme teflonovou pánev, rozpustíme na ní máslo s olejem a plátky na středně vysokém ohni orestujeme dozlatova po dobu 1,5–2 minut...
10.
Minutu před koncem zakapeme citrónem a ihned podáváme.
Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat čerstvý salát, brambory, vařenou zeleninu anebo pečivo.