| 320 gr | Tuňák v olivovém oleji |
|---|---|
| 500 gr | Brambory (varný typ A) |
| 400 gr | Fazolky |
| 500 gr | Cherry rajčátka |
| 8 ks | Ančovičky v oleji |
| 50 gr | Černé olivy bez pecky |
| 20 gr | Kapary |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 1 lžíce | Vinný ocet bílý |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 15 min | 20 min | 20 min |
Cena
1.
Fazolky zbavíme konců a omyjeme pod tekoucí vodou...
2.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky...
3.
Fazolky a brambory uvaříme "al dente" (na skus) na páře anebo ve vroucí osolené vodě...
4.
Jakmile jsou fazolky a brambory měkké, scedíme vodu a rozprostřeme je na plech, aby ochládly a osušily se...
5.
Rajčátka důkladně opláchneme, osušíme kuchyňským papírem a rozkrojíme na půlky anebo na čtvrtky podle velikosti...
6.
Ančovičky vytáhneme z oleje, osušíme kuchyňským papírem přebytečný tuk a nahrubo nakrájíme...
7.
Olivy překrojíme napůl...
8.
Připravíme si dresink: olej, ocet, sůl a pepř emulgujeme ruční metličkou...
9.
Zchladlou zeleninu vložíme do salátové mísy a přidáme také kapary, ančovičky, olivy, důkladně odkapaného tuňáka a dresink...
10.
Vše důkladně promícháme. Servírujeme s pečivem.