Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou

Ingredience pro 4 osoby

1000 grRajčata
5 lístkůČerstvá bazalka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 30 min 0 min

Cena


1.
1 kg rajčat

Rajčata důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a rozkrojíme na čtvrtky...

2.

Nakrájená rajčata vložíme do většího hrnce, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu, poté pokračujeme ve vaření na mírném ohni po dobu 15 minut, dokud se rajčata nerozmělní... 

3.

Rajčata občas promícháme a vařečkou rozmělníme...

4.

Pasírovačku položíme na misku, přelijeme do ní změklá rajčata a přepasírujeme...

5.

Pokud pasírovačku nemáme, můžeme použít cedník...

6.

Omáčku dáme zpět do hrnce a necháme odpařit přebytečnou tekutinu, abychom docílili požadované hustoty...

7.
2 lžíce oleje

Vypneme oheň a přidáme olej... 

8.
5 lístků bazalky
sůl

Nakonec přidáme také bazalku a dosolíme podle chuti.