| 1000 gr | Rajčata |
|---|---|
| 5 lístků | Čerstvá bazalka |
| 2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 30 min | 0 min |
Cena
1.
Rajčata důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a rozkrojíme na čtvrtky...
2.
Nakrájená rajčata vložíme do většího hrnce, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu, poté pokračujeme ve vaření na mírném ohni po dobu 15 minut, dokud se rajčata nerozmělní...
3.
Rajčata občas promícháme a vařečkou rozmělníme...
4.
Pasírovačku položíme na misku, přelijeme do ní změklá rajčata a přepasírujeme...
5.
Pokud pasírovačku nemáme, můžeme použít cedník...
6.
Omáčku dáme zpět do hrnce a necháme odpařit přebytečnou tekutinu, abychom docílili požadované hustoty...
7.
Vypneme oheň a přidáme olej...
8.
Nakonec přidáme také bazalku a dosolíme podle chuti.