| 2 lt | Voda |
|---|---|
| 1 ks | Mrkev |
| 1 ks | Cuketky |
| 1 ks | Rajčata |
| 1 ks | Cibule |
| 1 ks | Brambory |
| 1 řapík | Řapíkatý celer |
| svazek | Petrželka |
| 5 ks | Černý pepř celý |
| 2 ks | Bobkový list |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 90 min | 0 min |
Cena
1.
Připravíme si zeleninu: cibuli, mrkev a brambory oloupeme. Řapíkatý celer zbavíme konce, odstraníme větší listy, mladé necháme...
2.
Od cuketky odřízneme konce a od petrželky odstraníme stonky. Důkladně vše omyjeme pod tekoucí vodou. Rajče rozkrojíme a česnek oloupeme...
3.
Zeleninu vložíme do velkého hrnce. Přidáme bobkový list a pepř...
4.
Přidáme lžičku soli a zalijeme studenou vodou...
5.
Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Poté oheň snížíme na minimum a necháme mírně bublat hodinu a půl...
6.
Hotový vývar přefiltrujeme a zeleninu odstraníme. Vývar podle chuti dosolíme.