1 kg | Mořská treska čerstvá |
---|---|
svazek | Petrželka |
3 lžíce | Vinný ocet bílý |
50 gr | Strouhanka |
5 lžic | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 10 min | 20 min |
Cena
Nejprve připravíme tresku. Ostrým nožem odstraníme kůži a pomocí pinzety ji zbavíme kostí...
Opláchneme ji pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
Maso nakrájíme na kostičky velké asi 5 cm a jemně osolíme...
Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme petrželku, osušíme ji kuchyňským papírem a nasekáme nadrobno...
Olej, ocet, petrželku a pepř emulgujeme ruční metličkou. Přidáme tresku a vše jemně promícháme. Dáváme si pozor, abychom jemné maso tresky nepolámali. Misku překryjeme potravinovou folií a necháme 15–20 minut marinovat v lednici...
Poté tresku vyjmeme z marinády a osušíme kuchyňským papírem...
Jednotlivé kousky obalíme ve strouhance...
Kousky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby pod gril na 10 minut. Podle chuti dosolíme.
Naši gratinovanou tresku podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat bramborové pyré, pečivo, vařenou zeleninu, anebo čerstvý salát.