Gratinovaná mořská treska

Ingredience pro 4 osoby

1 kgMořská treska čerstvá
svazekPetrželka
3 lžíceVinný ocet bílý
50 grStrouhanka
5 lžicOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 10 min 20 min

Cena


1.
1 kg tresky

Nejprve připravíme tresku. Ostrým nožem odstraníme kůži a pomocí pinzety ji zbavíme kostí...

2.

Opláchneme ji pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...

3.
sůl

Maso nakrájíme na kostičky velké asi 5 cm a jemně osolíme...

4.
petrželka

Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme petrželku, osušíme ji kuchyňským papírem a nasekáme nadrobno...

5.
3 lžíce octu
4 lžíce oleje
čerstvě mletý pepř

Olej, ocet, petrželku a pepř emulgujeme ruční metličkou. Přidáme tresku a vše jemně promícháme. Dáváme si pozor, abychom jemné maso tresky nepolámali. Misku překryjeme potravinovou folií a necháme 15–20 minut marinovat v lednici...

6.

Poté tresku vyjmeme z marinády a osušíme kuchyňským papírem...

7.
50 gr strouhanky

Jednotlivé kousky obalíme ve strouhance...

8.
1 lžíce oleje

Kousky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby pod gril na 10 minut. Podle chuti dosolíme.

Naši gratinovanou tresku podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat bramborové pyré, pečivo, vařenou zeleninu, anebo čerstvý salát.