Těstoviny s cuketovým pestem

Ingredience pro 4 osoby

400 grTěstoviny
200 grCuketky
10 grMandle loupané
30 grPiniové oříšky (kešu ořechy nesolené)
10 grČerstvá bazalka
60 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 10 min 30 min

Cena


1.
200 g cuketek

Cukety důkladně omyjeme, osušíme, odřízneme konce  a nastrouháme na jemném struhadle...

2.
větší špetka soli

Nastrouhané cukety vložíme do sítka, lehce osolíme, zamícháme a necháme odležet 30 minut, dokud neuvolní tekutinu...

3.
10 g bazalky

Mezitím omyjeme bazalku, osušíme ji kuchyňským papírem a vložíme do mixéru...

4.
10 g mandlí
30 g oříšků
60 g sýru
4 lžíce oleje

Přidáme mandle, oříšky, olej a sýr a rozmixujeme nadrobno...

5.

Přidáme vymačkané cukety a pokračujeme v mixování... 

6.
sůl

Mixujeme dokud nezískáme jemnou cuketovou omáčku. Dosolíme podle chuti...

7.
sůl
400 g těstovin

Těstoviny uvaříme "al dente" ve vroucí osolené vodě podle návodu výrobce... 

8.

Uvařené těstoviny scedíme. Pesto přemístíme do teplého hrnce od těstovin, přidáme těstoviny a promícháme. Podáváme ihned.

Pesto nikdy nevaříme, stačí jej smíchat s vařícími těstovinami. Pokud jej potřebujeme ohřát, dáme jej na předem ohřátou pánev a přidáme trochu teplé vody z těstovin.