400 gr | Těstoviny |
---|---|
200 gr | Cuketky |
10 gr | Mandle loupané |
30 gr | Piniové oříšky (kešu ořechy nesolené) |
10 gr | Čerstvá bazalka |
60 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 10 min | 30 min |
Cena
Cukety důkladně omyjeme, osušíme, odřízneme konce a nastrouháme na jemném struhadle...
Nastrouhané cukety vložíme do sítka, lehce osolíme, zamícháme a necháme odležet 30 minut, dokud neuvolní tekutinu...
Mezitím omyjeme bazalku, osušíme ji kuchyňským papírem a vložíme do mixéru...
Přidáme mandle, oříšky, olej a sýr a rozmixujeme nadrobno...
Přidáme vymačkané cukety a pokračujeme v mixování...
Mixujeme dokud nezískáme jemnou cuketovou omáčku. Dosolíme podle chuti...
Těstoviny uvaříme "al dente" ve vroucí osolené vodě podle návodu výrobce...
Uvařené těstoviny scedíme. Pesto přemístíme do teplého hrnce od těstovin, přidáme těstoviny a promícháme. Podáváme ihned.
Pesto nikdy nevaříme, stačí jej smíchat s vařícími těstovinami. Pokud jej potřebujeme ohřát, dáme jej na předem ohřátou pánev a přidáme trochu teplé vody z těstovin.