200 gr | Cuketky |
---|---|
10 gr | Mandle loupané |
30 gr | Piniové oříšky (kešu ořechy nesolené) |
10 gr | Čerstvá bazalka |
60 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
2 gr | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 0 min | 30 min |
Cena
Cukety důkladně omyjeme, osušíme, odřízneme konce a nastrouháme na jemném struhadle...
Nastrouhané cukety vložíme do sítka, lehce osolíme, zamícháme a necháme odležet 30 minut, dokud neuvolní tekutinu...
Mezitím omyjeme bazalku, osušíme ji kuchyňským papírem a vložíme do mixéru...
Přidáme mandle, oříšky, olej a sýr a rozmixujeme nadrobno...
Přidáme vymačkané cukety a pokračujeme v mixování...
Mixujeme dokud nezískáme jemnou cuketovou omáčku. Dosolíme podle chuti.