| 200 gr | Cuketky |
|---|---|
| 10 gr | Mandle loupané |
| 30 gr | Piniové oříšky (kešu ořechy nesolené) |
| 10 gr | Čerstvá bazalka |
| 60 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 2 gr | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 0 min | 30 min |
Cena
1.
Cukety důkladně omyjeme, osušíme, odřízneme konce a nastrouháme na jemném struhadle...
2.
Nastrouhané cukety vložíme do sítka, lehce osolíme, zamícháme a necháme odležet 30 minut, dokud neuvolní tekutinu...
3.
Mezitím omyjeme bazalku, osušíme ji kuchyňským papírem a vložíme do mixéru...
4.
Přidáme mandle, oříšky, olej a sýr a rozmixujeme nadrobno...
5.
Přidáme vymačkané cukety a pokračujeme v mixování...
6.
Mixujeme dokud nezískáme jemnou cuketovou omáčku. Dosolíme podle chuti.