Panna cotta

Ingredience pro 4 osoby

400 mlČerstvá smetana na šlehání
70 grMoučkový cukr
1 ksVanilkový lusk
5 grŽelatina v plátcích

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 10 min 5 hod

Cena


1.
5 gr želatiny

Přípravu naší panna cotty začneme tím, že plátky želatiny namočíme na 10 minut do studené vody...

2.
400 ml smetany
70 gr cukru

Do vhodného hrnce nalijeme smetanu a přidáme cukr...

3.
1 vanilkový lusk

Podélně rozřízneme vanilkový lusk...

4.

Neostrou hranou nože vydloubneme drobná černá semínka a přidáme je ke smetaně společně s luskem...

5.

Přidáme i vydlabaný lusk a vše na mírném ohni přivedeme k bodu varu, ale nevaříme. Občas smetanu promícháme, aby se nepřipálila. Poté ihned odstavíme z ohně...

6.

Vymačkáme želatinu, která mezitím změkla a přidáme ji do smetany... 

7.

Mícháme, dokud se úplně nerozpustí...

8.

Přes jemné sítko ji přefiltrujeme, abychom zachytili lusk se semínky. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 5 hodin.