400 ml | Čerstvá smetana na šlehání |
---|---|
70 gr | Moučkový cukr |
1 ks | Vanilkový lusk |
5 gr | Želatina v plátcích |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 10 min | 5 hod |
Cena
Přípravu naší panna cotty začneme tím, že plátky želatiny namočíme na 10 minut do studené vody...
Do vhodného hrnce nalijeme smetanu a přidáme cukr...
Podélně rozřízneme vanilkový lusk...
Neostrou hranou nože vydloubneme drobná černá semínka a přidáme je ke smetaně společně s luskem...
Přidáme i vydlabaný lusk a vše na mírném ohni přivedeme k bodu varu, ale nevaříme. Občas smetanu promícháme, aby se nepřipálila. Poté ihned odstavíme z ohně...
Vymačkáme želatinu, která mezitím změkla a přidáme ji do smetany...
Mícháme, dokud se úplně nerozpustí...
Přes jemné sítko ji přefiltrujeme, abychom zachytili lusk se semínky. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 5 hodin.