| 400 ml | Čerstvá smetana na šlehání |
|---|---|
| 70 gr | Moučkový cukr |
| 1 ks | Vanilkový lusk |
| 5 gr | Želatina v plátcích |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 10 min | 5 hod |
Cena
1.
Přípravu naší panna cotty začneme tím, že plátky želatiny namočíme na 10 minut do studené vody...
2.
Do vhodného hrnce nalijeme smetanu a přidáme cukr...
3.
Podélně rozřízneme vanilkový lusk...
4.
Neostrou hranou nože vydloubneme drobná černá semínka a přidáme je ke smetaně společně s luskem...
5.
Přidáme i vydlabaný lusk a vše na mírném ohni přivedeme k bodu varu, ale nevaříme. Občas smetanu promícháme, aby se nepřipálila. Poté ihned odstavíme z ohně...
6.
Vymačkáme želatinu, která mezitím změkla a přidáme ji do smetany...
7.
Mícháme, dokud se úplně nerozpustí...
8.
Přes jemné sítko ji přefiltrujeme, abychom zachytili lusk se semínky. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 5 hodin.